Intersectie vlakken

Sneltoets

Intersectie vlakken

Bewerk

Contextmenu

Ctrl + Shift + Alt + I (Windows)

Cmd + Shift + Option + I (Mac)

Met het commando Intersectie vlakken creëer je een nieuw object op basis van het overlappende gedeelte van twee geselecteerde objecten (op voorwaarde dat ze op hetzelfde vlak liggen).

Om nieuwe objecten op basis van de intersectie van twee vlakken te maken:

Selecteer de overlappende objecten op basis waarvan je bijkomende objecten wilt creëren.

De eigenschappen van het nieuwe object worden overgenomen van het geselecteerde object onderaan de stapelvolgorde. Als het onderste object een 2D-basisobject is (zoals een rechthoek of een cirkel), dan zal het nieuwe object enkel de kenmerken overnemen. Als het onderste object iets anders is (zoals een vloer of kolom), dan zal het nieuwe object zowel het type als de eigenschappen overnemen. Indien nodig kan je met het commando Zend de stapelvolgorde van de objecten in de tekening wijzigen om zo het resultaat van de samenvoeging te beïnvloeden.

Selecteer het commando.

Het nieuwe object wordt recht bovenop de oorspronkelijke overlapping geplaatst. Om het nieuwe object te bekijken, selecteer je het en sleep je het opzij.

Vlakken van 2D-objecten bewerken